Redactieraad Frances Vermeeren Gabrina Kikkert Floyd Aanen Birgit Verhoeven Koen Wijn Erik Peeters

Redactieraad

Zelden was het schrijven van ‘een stukje voor het jaarverslag’ zo’n moeilijke opgave. Want hoe vat je een jaar aan ontwikkeling en verandering in een paar alinea’s samen? Allereerst: de redactie mag trots zijn. Er is keihard gewerkt om te komen tot waar we nu zijn.

Een herstructurering, nieuwe leidinggevenden en alles écht eerst online. Dat is nogal wat in een jaar. Toch hebben we het maar mooi gedaan, en met succes. Omroep Brabant had in 2019 geweldige online-cijfers en stabiele radio- en tv-resultaten.

“Er is keihard gewerkt om te komen tot waar we nu zijn.”

De redactieraad was er voor alles wat beter kon tijdens het proces. Alle mitsen en maren, de kritiek en de opbouwende feedback. We hielden vinger aan de pols. Vaak genoeg hebben we de hoofdredactie terug naar de tekentafel gestuurd. Gelukkig werden onze opmerkingen altijd ter harte genomen.

Tegen de tijd dat dit jaarverslag wordt gepubliceerd zijn de eerste evaluaties achter de rug. Iets waar de RR op heeft aangedrongen: dit hele proces móet samen met de redactie worden beoordeeld. Want wij weten zeker dat er nog pijn- en verbeterpunten zijn.