Evenementen en Varia

Een van de hoogtepunten bij evenementen in 2017 was Koningsdag. Koning Willem-Alexander had Tilburg uitgekozen om zijn vijftigste verjaardag te vieren, samen met zijn gezin en enkele leden van de Koninklijke familie. In nauwe samenwerking met de NOS hebben we ons daar van onze beste kant laten zien. Lange feestelijke uitzendingen, stralende gezichten, trotse Brabanders en een blije jarige.

De jaarlijkse actie Samen voor de Voedselbank heeft in het afgelopen jaar alle records gebroken. We waren er op alle kanalen: radio, tv, online. Vele duizenden mensen leverden producten in: 186.861 in totaal. Maar behalve die producten straalt de actie ook Brabantse saamhorigheid uit: Brabanders die iets doen voor andere Brabanders. Wij zijn blij dat we dat op gang kunnen brengen als mediabedrijf midden tussen de Brabanders. Ook intern is het prachtig om te zien hoe bijna het hele bedrijf aan die actie meewerkt.

We hebben ons publiek ook in 2017 mooie programma’s aangeboden. Zoals Brabantse Helden een serie portretten van Brabanders die elders op de wereld wereldberoemd zijn geworden, de prachtige serie Kunst van het boeren waarin wij vijf Brabantse boeren vier seizoenen volgden: verhalen over passie, succes en tegenslag. Het duo M&M (Mascha van Rooij en Manon Peeters) verbleef enkele maanden in de Leyhoeve om de ouderenzorg van de toekomst van binnenuit mee te maken. En natuurlijk de ‘vaste’ programma’s Booming Brabant en Bureau Brabant die een groot vast publiek hebben en hoog gewaardeerd worden.

In 2017 zijn we ook begonnen met de voorbereidingen voor het Brabants Buske waarmee we wekelijks op gaan.

Het publiek bepaalt via social media waar het Buske heengaat onder het motto: het Buske is niet van ons, maar van alle Brabanders. Met het Buske brengen we online, social media, radio en televisie bij elkaar.

Carnaval en Omroep Brabant zijn steeds meer met elkaar verbonden. Met bekende programma’s als 3 Uurkes Vurraf en het dagelijkse Fijnfisjenie Café. Ook zoeken we naar nieuwe onderwerpen en thema’s en zijn we ook online niet meer weg te denken.

Op documentairegebied was het hoogtepunt Boer Peer, een ingetogen portret van een boer in Maliskamp voor wie de tijd heeft stilgestaan. Bijzonder is dat Boer Peer meer dan tienduizend mensen in de Brabantse film- en buurthuizen trok. ‘Boer Peer’ werd door de jury van de NL Awards tot beste Nederlands documentaire uitverkoren: “Gedurfd in vorm, met overtuigende stilistische keuzes……als kijker vergeet je de camera en heb je het gevoel dat elk shot een levend schilderij is…”.